Borta bra men hemma Bäst.....

31 mars 2010

Siste Mars

Min syster och systerson har varit på fikabesök hos oss på fm idag, såå mysigt. Jag och O gjorde pannkakor vilket var uppskattat.
Underbara dag, fast vädret kunde ju varit lite bättre så typiskt när vi hade solen på besök igår. Våra planer för dagen var att vara i trädgården och klippa fruktträden men det får vänta tills det är uppehåll.
Hoppas alla får en fortsatt fin dag!

-MLE-

30 mars 2010

Vecka 33


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

29 mars 2010

Loppor och vaccin

Dagen började i Hanaskog idag för att loppa lite, hittade denna fina godishöna. Har velat ha en länge men har inte hittat ngn som jag gillat. Denna Älskar jag så det var tur att den stod där, fick ju givetvis följa med mig hem och den fick direkt några Anthon Berg ägg i sig..
Har nästan precis kommit hem från veterinären med hundarna, Eros skulle ha sin 2 års spruta och Ernst var så nervös att det var han som skulle behöva komma in, men men det gick bara bra. Han behöver lite träning hos fabror veterinär.

På återseende -MLE-

27 mars 2010

27 mars

Lördag och man har varit uppe x antal timmar redan, vaknar tidigare o tidigare för varje dag som går, men jag ska inte klaga dagarna blir ju längre.

Nu är sängen färdigbäddad och jag satt den söta lilla chihuahuan i sängen som J köpte igår. Ska man bli en riktig Nilsson måste man ju ha en chihuahua.. tihi

Kvällen igår tillbringade vi tillsammans med Persson / Björåker och det är nog sista gången vi var själva vi 4 för om 1 1/2 vecka är deras underverk beräknat att komma, längtar såå!!
Lite nervös blir man ju för då är det bara 6 veckor kvar för oss, åh vad vi ska ha mycket skoj tillsammans med våra små!
GRATTAR mormor idag på hennes fördelsedag, grattis!!

På återseende -MLE-

26 mars 2010

Fredag igen

Nu har vi kommit hem efter en heldag med shopping av både kläder och mat, är helt slut nu så en powernap nu hade inte suttit fel.
Kvällen ska vi spendera med goda vänner och pizza kan det bli bättre!?

Vill önska er alla en trevlig fredagskväll, FREDAGSMYS Liksom, me like!!

På återseende -MLE-

25 mars 2010

TorsdagsTankar

Igår satt jag upp den underbart vackra väggtexten inne på bebisrummet, blev riktigt nöjd.
Här hoppas jag "DET" kommer sova riktigt gott.
Idag har jag helt underbara vårkänslor i hela kroppen och vi har suttit ute en hel timme i solen och bara njutit i varandras sällskap och snart bär det av mot svärmor på middag.

Glöm nu inte att det är våffeldagen idag!!

På återseende -MLE-

24 mars 2010

Gammelfarmor Edits gungstol

Ja i den hoppas jag kunna sitta och amma mitt älskade barn och ha många mysiga stunder tillsammans.
Jag längtar så mycket efter dig mitt lilla hjärta, men snart är du här hos oss...

-MLE-

Oj vad hände hihi

Vecka 14
Vecka 31

Tiden går så fort...

På återseende -MLE-

Sugen

Som ni säkert redan vet så älskar jag ju Nicole Richie, hennes vackra ansikte och kropp.
Nu har hon blivit mörk och gissa om jag blev sugen men jag vet ju att jag ångrar det direkt, vad ska jag göra??

Jag får ge funderingarna ett tag till.

-MLE-

23 mars 2010

Vecka 32 idag


Hejhej kära ni!
Idag har jag jobbat min näst sista dag innan jag går på havandeskap, kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Men med tanke på tiden vi har framför oss så får det mig att bli så lycklig.

Jag kan erkänna att jag känner mig stor och svullen men samtidigt känner jag mig fin och jag tänker på det vackra som om 2 månader kommer till oss, vi ska ta emot dig med våra kärleksfulla armar, vi längtar så vårt lilla hjärta.
Du är mycket efterlängtad....

Känner mig som jag ser ut hihi, när Jimpa skulle ta korten på mig igår bad jag honom ta med HELA mig, då backade han ända ut i köket, snäll han är va!? Hehe jaja så e det ju man får ju höra det ofta ja nästan dagligen ibland är det roligt och ibland inte, ja just ordet tjockis menar jag ju då..

På återseende -MLE-

22 mars 2010

Hej mina vänner!

Vet inte riktigt vad som hände idag faktiskt men det bara small till liksom.
Jag har bakat 2 brödkakor och brödbullar sen bakade jag pannkakor till min älskling som är så duktig och sätter alla listerna, ÄNTLIGEN!!
Ikväll blir det Ikea, lite mer inhandling till LillBebbe åh det e ju såå roligt.


Hoppas ni får en fortsatt trevlig måndag, o ni glöm nu inte hollywood frugorna ikväll!

Kram -MLE-

20 mars 2010

Lördag

Måste bara visa detta underbara kort på Jimpas systerson Charlie från hans dopdag, vår lilla solstråle!!

Idag har vi köpt bilbarnstol och nu kan jag säga att jag längtar riktigt mycket efter vår LillBebbe!!

Hoppas alla har en lika underbar lördag som vi!

På återseende -MLE-

18 mars 2010

Lite bilder

Som sagt så var vi i Njura igår och släppte djuren så de fick springa av sig. Min man fick en massa fina bilder här kommer några...




-MLE-

Torsdag

God morgon mina vänner, hoppas att ni sovit lika bra som jag. Första natten på några nätter som jag sovit bra utan att drömma HELA tiden.
Idag blir det ännu en ledig dag tillsammans med min älskling och den är fullspäckad den oxå.
Nu ska jag göra mig i ordning och redo för en ny underbar dag!

Denna söta sko klickade jag hem igår till LillBebbe på ellos . Söt va!?

-MLE-

17 mars 2010

Min tur, eller!?

I dag har jag haft en underbart slapp ledig dag, först lite ärenden sen körde vi iväg och släppte hundarna så de kunde springa av sig.

Igår gjorde jag det igen men denna gången var det Eros som var mitt offer, jag klippte honom i pulpan men han reagerade inte som tur var. Provade allt, doppade tassen i potatismjöl och la ett vackert bandage över men det hjälpte inte så jag fick ta fram grejer så jag brände det och då slutade det som tur var. Sist var det ju Ernst som blev klippt i tungan bara för att han skulle slicka på tången precis när jag skulle klippa.
Sådan matte sådan hund...

Lillan med sitt fina bandage..
Så här har jag sett ut idag, åh min älskade lilla mage!!!

På återseende -MLE-

14 mars 2010

Så ser den ut!!

Vecka 30, Rund och Gla`kexchokla`!!

hej igen..

OjOj nu var det ju en vecka sedan jag bloggade, illailla vill jag säga men dagarna går ju så fort och sen har förkylningen varit här och hälsat på men nu e han borta igen.

Ja tiden går fort nu och vi går snart in i vecka 31, längtan börjar bli total och jag blir bara större men det hör kanske inte hit..
Jag och Jimpa innan Charlies dop förra helgen, här ser ni hans faddrar!!
Så här mysiga kvällar har vi på soffan här hemma hos oss..

Ska strax lägga upp en bild på vecka 30 tänkte jag så ni får se hur fort det gått!

Puss o kram sålänge -MLE-

2 mars 2010

Så kan det gå när inte haspen e på

Min underbart vackra rumpa/höft (eller som mamma sa RÖV) efter fallet i söndags, ngn som är avundsjuk!? :-D

-MLE-

Vecka 29

Vikt: 1100 g
CRL: 24,5 cm
Full längd: 33,5 cm


I början av denna vecka är fostret 26 veckor gammalt och hjärnvågorna är nästan desamma som hos en nyfödd baby. Fostret blir allt bättre på att öppna och stänga sina ögon, på att suga och svälja. Lungorna håller på att utvecklas. Om babyn skulle födas nu kan det överleva i respirator med andningshjälp. Det centrala nervsystemet är tillräckligt utvecklat så att babyn kan reglera sin kroppstemperatur, men om det föds nu behöver det hjälp att hålla värmen i kuvös.

Ungefär 2-3 procent av babyns kroppsvikt består av fett.

I denna vecka är pojkfostrets testiklar placerade i pungen.

I många kulturer firar man när sju månader av graviditeten har passerat. Om barnet skulle födas nu så har det nämligen 90 procent chans att överleva. Men allt kanske inte är festligt. Många kvinnor har problem med sura uppstötningar vid denna tiden eftersom magmunnen försvagas och magsyror läcker upp i matstrupen. För vissa känns det som att strupen brinner. Det man kan göra för att försöka lindra besvären är att äta långsamt och små portioner åt gången. Och att undvika att ligga eller böja sig efter en måltid. Man kan försöka fundera på vilken mat som fungerar sämst och undvika den. Ett glas mjölk efter maten hjälper en del. Det finns också receptfria läkemedel att ta för gravida.

( info. lånat på babyvärlden )

-MLE-

1 mars 2010

Första Mars

Tro det eller ej men idag har jag faktiskt bakat kanelbullar för första gången i mitt liv, det ni är inte dåligt och bra blev de oxå.
Jag måste ju visa min man att jag faktiskt skulle kunna bli en riktig bullmamma bara jag vill liksom..
Han själv bjöd på chili con carne, det är ju ngt han är bra på..

Magen är LITE ivägen när man bakar hihi...

Hoppas alla har det bra i sina stugor själv trillade jag i trappan till övervåningen igår, på väg ner och halkade rejält och studsade några gånger på höger höft innan jag låg nere i hallen och skrek som ett barn, och skämdes såklart!!

Ha det bra Kram -MLE-