Borta bra men hemma Bäst.....

29 jan. 2010

njuter av allt

Äntligen Fredag, som jag har längtat efter denna dagen, för mig betyder det 3 hela lediga dagar och 2 tillsammans med min älskling.
Veckorna går ju så fort och vi med den, måste stanna upp och njuta vilket jag ibland kan vara lite dålig på. Här hemma är det full rulle med det som komma skall, bebisrummet är snart färdig målat och snart är det dax för möbelinköp, kan inte förstå riktigt att detta händer och att det är på riktigt denna gången.
Jag är så lycklig för det som väntar oss och så lycklig för att det äntligen var vår tur nu!!
Vet inte riktigt vem man ska tacka men ngn var det ialla fall som såg till att hjälpa oss att få vara med om detta underbara.
Det är så underbart att jag helt enkelt skiter i att jag har ont just nu, det är ju en piss i nilen, det finns de som har det värre och inget ska kunna stoppa min underbara njutningstid just nu.

Hoppas alla får en fin fredag, lika fin som jag tänker ha!!

På återseende -MLE-

26 jan. 2010

Lite rörande men så vackert.

God morgon
Vår dator är på uppdatering och här sitter jag vid min "gamla" som inte vi använder längre, men just nu är den bra.
Har suttit och titta på de gamla korten som ligger i denna datorn och blir faktiskt lite rörd, mest över hur fort tiden går och med min tanke på hur fina systerpojkar jag har.
Detta är i när jag och J var i Åhus en dag sommaren 2005 med Melwin och Ozzian.
Tänk att nu har de hunnit bli 9 och 6 år gamla och ska snart bli världens finaste kusiner till lilla pyret, tänk vad hjälp man kan få av så stora duktiga pojkar.
I går fick jag två bodys och ett par byxor av lille O som han hade valt ut bland kläder som han haft när han var liten, hur gulligt är inte det!? Jag älskar er oändligt mycket<3




På återseende -MLE-

22 jan. 2010

T*A*D*A

Nu är jag i vecka 23!!!

-MLE-

19 jan. 2010

vecka 23


Vikt: 450 g
CRL: 19 cm
Full längd: 27 cm


I början av denna vecka är fostret 20 veckor gammalt. Ögonbrynen och håret på huvudet blir allt mer synligt och fostret rör mer och mer på ögonen. Ögonrörelserna kan faktiskt synas på ultraljudet. Lanugohåret är nu tjockast runt huvudet, halsen och ansiktet.

Benen är nu nästan lika långa som de kommer att vara i förhållande till resten av kroppen. Både arm- och benmuskler stärks nu och det påverkar fostrets rörelser, som blir ännu tydligare. Men det är viktigt att framhålla att placeringen av moderkakan och hur fostret ligger påverkar hur mycket sparkarna känns. Foster är också individer och de sparkar såklart olika.

Pojkfostrets testiklar vandrar vid denna tid ner i pungen.

(info lånat på babyvarlden.se)

18 jan. 2010

måndag

God morgon alla fina!
Idag är första dagen av 4 på min ledighet och en ny vecka är igång.
Idag väntar vi samtal ang. vår vagn som vi var och tittade på i helgen, vill ha just den färgen just det tyget ja det är inte lätt vill jag säga.
Men en vagn blir det nog i slutändan ialla fall.

Imorgon går vi in i vecka 23 och nu vill jag bromsa tiden litelite men bara lite...

På återseende -MLE-

17 jan. 2010

Gravidmagar


Jag och fina Erika i vecka 22 respektive vecka 29. Åh vad våra små sötisar ska busa med varandra sen hihi.

På återseende -MLE-

14 jan. 2010

Nu är jag här

Här putar det både här och där, men hur underbart är det inte, för mer ska det bli.
Mår som en prinsessa, förutom humörsvägningarna men det är jobbigt bara det. Från att skratta till att gråta på en handvändning. Eller att bara skrika rakt ut av ilska på allt och alla och sen få dåligt samvete. Detta är nog det enda jag tycker är jobbigt angående min graviditet, och vikten går sakta uppåt och det gillar jag eller jag menar, me like hehe.

Nähä ngt annat nej jag tror inte det...
Puss på er alla söta.

På återseende -MLE-

13 jan. 2010

Funderingar o en smula ångest..

Undrar om jag någonsin kommer att se ut så här igen!? AHHH

12 jan. 2010

vecka 22

Vikt: 400 g
CRL: 17,5 cm
Full längd: 26 cm


I början av denna vecka är fostret 19 veckor gammalt. Nu är det full aktivitet som gäller och det är fortfarande gott om plats i livmodern –så fostret tar ut svängarna ordentligt. Eftersom omgivningen består av vätska så är rörelserna mycket mer graciösa än vad de kommer att vara efter födseln när tyngdlagen omöjliggör vissa av rörelserna eftersom musklerna då inte är tillräckligt starka. Men i livmodern praktiseras både volter, boxning och sparkar.

Även om fostret har växt mycket så är det fortfarande en tunn och skör varelse. Kroppsfettet är nämligen inte så tjockt ännu. Fostret tränar nu aktivt på andningen.

Vissa kvinnor har vid denna tid problem med svullna händer och fötter. Att vara så aktiv som möjligt är bra och hjälper cirkulationen. Att ligga eller sitta med fötterna högt kan också hjälpa.

Avståndet mellan livmoderns högsta och lägsta punkt är nu 16-18 centimeter.

10 jan. 2010

****

Jag undrar så vem du är!!!

Populär


Man ser ju att "mormor" är poppis när hon är och hälsar på hos oss. Inte så konstigt för hon är poppis hos oss alla!!

-MLE-

9 jan. 2010

en vit o kall fredag

Igår bar det av mot Gummarps sjön för skridskoåkning och korvgrillning, ja jag kan faktiskt tillägga att jag åt min första korv med bröd igår på 5 år det ni, Sedan jag blivit gravid har jag blivit så sugen på korv med bröd till min mans stora lycka hihi.


10 vuxna och 8 barn så det var allt full rulle under timmarna vi var där må ni tro.
Så här snygg är man i termobyxor just nu hihi
*****************************************************

När jag kom hem härom kvällen hade min älskling tänt en brasa och tänt massa ljus och gjort ostbricka och med detta invigde vi vår nyrenoverade gillestuga.

På återseende -MLE-

8 jan. 2010

Fredag

(bild lånad)
Jag har ALDRIG och då menar jag aldrig haft så sjuka drömmar som jag har nu. Härom natten drömde jag att bebisen var en kolibri med en nål till näbb. Den flög ut ur magen och jag fick inte tag i den, sen försökte den ta sig in igen men det gjorde ju skit ont med nålen. Ja jag säger då det, sjukare drömmar får man leta efter.
Idag blir det en dag ute i snön med grillning och skridskor tillsammans med underbara människor, får se om jag överlever kylan för egentligen vill jag ha VÄRME!! För när julen har varit så tycker jag att det är bra.

Ha en bra dag -MLE-

6 jan. 2010

Hipp hipp Hurra


God fm alla söta!
Idag är det inte vilken dag som helst det är nämligen O:s 6 årsdag. Kan inte riktigt hänga med för allt går så himla snabbt.
6 år sedan jag blev moster för andra gången och i år är det min systers tur att få bli ngt så underbart. I em blir det ialla fall kalas för lillskit och då hoppas jag på en kram från honom vilket inte alltid är så lätt just nu, kan ju vara hans ålder :-p.
Denna underbara "skydds"änglen fick jag utav min mamma härom kvällen. Me like

På återseende -MLE-

3 jan. 2010

v 20

På Tisdag går vi in i vecka 21 men nu vill jag ju såklart först visa hur jag ser ut i vecka 20.
Tiden går så himla fort och ibland vill jag stanna tiden ett tag samtidigt som jag bara läängtar efter dig.

-MLE-

God fortsättning

Oj jo jag har verkligen varit dålig på att uppdatera här men det är så mycket som händer här just nu så man hinner knappt med.
Här kommer i alla fall lite bilder från vår jul hemma hos mam och T.






Visst har jag en vacker familj, är så tacksam för er <3

På återseende -MLE-