Borta bra men hemma Bäst.....

30 dec. 2009

hejhopp

Ah jag har sån skrivkramp här inne just nu känner jag, vet inte alls vad jag ska skriva om men det kommer väl med tiden kan jag tänka.
Hoppas ni får en fin dag! -MLE-

24 dec. 2009

Julafton

Vill önska er alla en riktigt God Jul, hoppas alla får en fin afton med nära och kära....
På återseende efter julstöket..-MLE-

23 dec. 2009

Snart halvvägs..

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Lillejularen

Nu har vi äntligen köpt vår nya kamera, Nikon D3000 så nu har man lite att lära sig hihi.
Idag har vi kommit till lillejulafton och min svärmor med man kommer till oss ikväll på en mysig uppesittar kväll med gott att äta och Bingolotto.
Hoppas alla får en fin dag och kväll...

På återseende -MLE-

16 dec. 2009

Jag lever

Oj tiden springer ju iväg och det är över 1 vecka sedan jag skrev sist. Finns ju förklaringar till detta, jo att julen snart är här. Varit mycket julklappsköp och dyl.

Lilla Pyret har verkligen fått ett eget litet liv där inne i sin koja. Spark och hickningar och håller igång mest hela tiden men ingen är gladare än jag, detta är ju underbart.
På måndag är det dax för ultraljud och detta har jag verkligen längtat efter och vilken julklapp det blir oxå!
Idag är det ledig dag men ett litet möte i em så det blir lugnt för mig och jag ska bara njuta av tillvaron idag.
Hoppas alla får en fin onsdag....

På återseende -MLE-

8 dec. 2009

Tiden går och jag är lycklig..

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


Idag blir det optikern och sedan in till Pink för att ge håret lite färg, märks att det varit en trött period för jag har glömt mig själv helt men nu ska jag unna mig lite vardagslyx....


På återseende -MLE-

7 dec. 2009

Dagens tanke

Hörde idag från en klok kvinna, om man har spetsig mage kan det vara en pojkmage. Hm kan det vara så att det ligger en liten pojk där inne!? Ja vi får väl se i maj...

3 dec. 2009

Mina fönster



Nu har vi oxå stjärnor och fint i våra fönster, lite sent i år pga fönsterbytena.
Idag är jag ledig och ska putsa fönster på övervåningen och göra julfint där oxå.

Hoppas alla får en fin torsdag

På återseende -MLE-